LSI: Edhe presidenti duhet konsensual

Ministri i Bujqësisë, Edmond Panariti, ka prekur sot edhe çështjen e presidentit të ri. Ai ka zbuluar se forca e tij politike edhe për këtë çështje, do të këmbëngul për konsensus me të gjitha palët. Gjatë një vizite në Korçë duke folur me mediat për zhvillimet e fundit të aktualitetit politik, ai ka nënvizuar se […]

Vazhdo të lexosh

Nga Kastriot Dervishi: Manipulimet historike dhe propaganda në filmat e komunizmit

Filmat artistikë dhe ato televizivë janë pjesë e agjitacionit të kohës me synimin për t’i shërbyer indoktrinimit të thellë të “njeriut të ri”. Në thelb të këtyre filmave është propaganda dhe përmbysja historike në funksion të paraqitjes së rendit socialist si shpëtues, të përparuar dhe njerëzor. Filmat e kohës së komunizmit, janë mjeti më i […]

Vazhdo të lexosh