Bislim Ahmetaj/ 20 VJETORI I VRASJES SË AZEM HAJDARIT KUSHTRIM PËR MBROJTJEN E LIRISË DHE JETËS.

12 Shtatori, dita që shënon përvjetorin e 20-të të pushkatimit pa gjygj nga policia e shtetit te Princit te Mendjeve te Lira, liderit te Levizjes Studentore, Kryetarit te pare të Partisë Demokratike Shqiptare të fenomenit të papërsëritshëm Azem HAJDARI është një ditë që na therret të reflektojme thellë në ndergjegjen tonë në emër te jetës […]

Vazhdo të lexosh

Nga Bislim Ahmetaj/ Pse duhet mbajtur “zi” për pluralizmin më 8 Dhjetor?!

Në fjalorin enciklopedik fjala “pluralizëm” kuptimin e vet të përmbajtjes  e shpreh pak a shume kështu : Doktrinë politike kundër totolitarizmit, ku në jetën politike të një vendi  marrin pjesë më shumë se një  parti”.  Pa e tëholluar hiç  po përpiqem  ti  rëndis disa arësye se  pse duhet mbajtur “zi”  për pluralizmin në  përvjetorin e […]

Vazhdo të lexosh

Nga Bislim Ahmetaj/ Na e lini të paktën opozitën

Faktin që Partia Demokratike ka dalë prej zgjedhjeve të 25 qershorit e rraskapitur, e dërrmuar dhe gjendet me performancën më të keqe që nga themelimi I saj në Dhjetor të 90-ës nuk e pranojnë vetëm “budallët”, butakët, nihilistët , dashakeqët dhe kategoria e fundit dhe me të rrezikshmit përfituesit. “Budallët” nqs nuk do të përdoreshin […]

Vazhdo të lexosh

Nga Bislim Ahmetaj/ Një buqetë mirënjohjesh

Ju jam thellësisht mirënjohës demokratëve dhe strukturave drejtuese të Partisë Demokratike të vendlindjes time , Tropojës, të cilët kanë të paktën 20 vite që më propozojnë si kandidatë për deputet në kuvendin e Shqipërisë . Vendlindjes time I jam pafundësisht mirënjohës edhe për një fakt tjetër , ajo më ka dhënë titullin më të vyer, […]

Vazhdo të lexosh

Nga Bislim Ahmetaj: Drejtësia që vjen nga vota e deputeteve kriminelë dhe të korruptuar mos ardhtë kurrë!!!

Refreni i politikës shqiptarë prej muajsh është një togëfjalësh “Reforma në drejtësi”. Të gjithë pa përjashtim janë “pro”, që të gjithë janë gjithashtu “kundra”. Kanë artikuluar i madh dhe i vogël për nevojën e kësaj reforme. Dikush e quan jetike si bukën e përditshme, të tjerë si makiazh për të tejkaluar krizën e thellë që […]

Vazhdo të lexosh