Nga Raimonda Shundi Dervishi: Ku jane Betët vallë??

Nga Raimonda Shundi Dervishi Merrini, jua solla! Ishte terren i vështirë dhe vazhdimisht bënte mot i keq. Kështu nis dhe ky është emëruesi i përbashkët i tërë kalvarit rraskapitës për gjetjen dhe çvarrimin e eshtrave të ushtarëve Italianë që erdhën si pushtues në tokën Shqiptare. Atmosfera e  zymtë që përshkon pothuajse gjithë romanin “ Gjenerali i ushtrisë së vdekur”, ishte një nga elementët e zakonshëm të kësaj vepre. E natyrisht, trishtimi i autorit mëshoqëron mua si lexues në labirinthet e tragjedisë sonë njërëzoreku ka vazhdimisht kohë të keqe, mjegull, shi, erë, ftohtë, borë,baltë… KËSHTU […]

Vazhdo të lexosh

Namir Lapardhaja: Njerëz, mos e humbni kujtesën!

(Në ndihmë të gazetares Beti Njuma, e cila do të përgatisë një dokumentar për vrasjen e poetëve Genc Leka dhe Vilson Blloshmi ) Namir Lapardhaja U njohëm me një status të shkrimtarit të njohur, studjuesit, përkthyesit dhe poetit Agron Tufa, ku ftonte lexuesit, poetët, dashamirësit e poezisë për të lexuar poezitë e dy poetëve martirë, […]

Vazhdo të lexosh