Besnik Aliaj fitues i çmimit të karrierës në fushën e planifikimit dhe zhvillimit urban.

Të dashur miq,Kjo puna e çmimeve ndërkombëtare është konsumuar disi, por ky është një çmim prej vërteti!—Me nismën e Rrjetit IHSAI, Instituti IHS, dhe Universiteti Erasmus, Roterdam Hollandë, më kanë përzgjedhur si fitues i çmimit të karrierës në fushën e planifikimit dhe zhvillimit urban, në një seleksionim ndër 9000 profesionistë nga rreth 150 vende të […]

Vazhdo të lexosh

Nga: Besnik Aliaj/ NDRYSHIMET E KUSHTETUTËS NË 2008 JANË ORIGJINA E TË KËQIJAVE QË ÇUAN NË RËNIEN E DEMOKRACISË SOT!

Me renien e komunizmit, partite politike ne Shqiperi rane dakort te hartonin nje pakete ligjore qe do te perbente shtyllat kryesore te parimeve kushtetuese per kalimin nga ekonomia e centralizuar ne ate te tregut, nga monizmi ne pluralizem, dhe krijimin e kushteve per lirite baze te nje shoqerie demokratike. Ne vitin 1994 maxhoranca e kryesuar […]

Vazhdo të lexosh

EDHE NJË HERË PËR “URDHRIN” E ARKITEKTIT DHE INXHINIERËVE NË SHQIPËRI!

Nga Besnik Aliaj. Të kesh mendim alternativ nuk është marrëzi, por është demokraci!—Po! Unë jam kundër “urdhrit” të arkitektit dhe inxhinierëve në Shqipëri, sidomos këtij urdhrit të propozuar me një projektligj që nuk respekton parimet shoqërore e ligjore, barazinë dhe të drejtën e përfaqësimit. Akoma më shumë, jam kundër një urdhri që synon të ngrihet […]

Vazhdo të lexosh

Mesazh i Rektorit të Universitetit “Polis” për studentët në nivel Master.

Polis ofron një hapësirë alternative me një spektër studimesh me 3 Mastera Shkencore full-time dhe 9 Specialitete Master Profesionale part-time! — Të nderuar studentë të nivelit master!  Koha për aplikim dhe regjistrim në këtë nivel studimi po afron. Ne do ju vemë së shpejti në dijeni edhe për urdhërin përkatës të Ministrisë së Arsimit, por […]

Vazhdo të lexosh

Nga Besnik Aliaj: Ç’po ndodh në Gjirokastër?!

Ne Gjirokaster gjerat jane tensionuar. Nje grup qytetaresh banore te ndertesave tradicionale e monument kulture po protestojne. Ata kane shkuar ne gjykate dhe kane bllokuar per momentin zbatimin e projektit te unazes se qendres historike. Nje grup intelektualesh, profesionistesh e aktivistesh pertej Gjirokastres kane derguar peticion autoriteteve dhe institucioneve nderkombetare. Nderkohe lista e monumenteve te […]

Vazhdo të lexosh