Rrëfimi i djalit të Hamit Matjanit: Si u pushkatuan 67 ballistë afër shtëpisë. (Lista e viktimave)

Çfare thote i biri i Hamit Matjanit, Xhaviti, lidhur me ngjarjen e shumë përfolur të vitit 1943 ku Brigada e Parë partizane e Mehmet Shehut kapi rob dhe ekzekutoi 67 fshatarë që ishin mobilizuar me forcat nacionaliste të Ballit Kombëtar. Ekzekutimin e tyre e bëri partizania 19 vjeçare, Emine, B, të cilës pas luftës i […]

Vazhdo të lexosh