Ku të vazhdojmë studimet e larta? Dhe disa gjetje të rezultateve të Akreditimit nga Agjencia Britanike e cilesisë në arsim në shkollat e larta të Shqipërisë

 Me ardhjen në pushtet te socialisteve një nga reformat e para dhe më të rëndësishme të qeverisë Rama 1 ishte reforma në arsimin e lartë e cila u shoqërua me mbylljen e disa shkollave të larta dhe pezullimin e disa te tjera si dhe me miratimin e Ligjit aktual 80/15 “Për arsimin e lartë dhe […]

Vazhdo të lexosh

Nga Jeta Toçila: Arsim paçavure

Arsimi tek ne është një katastrofë. Do thoni ju, po shëndetësia, drejtësia, turizmi…etj…? Sigurisht që nuk mbeten pas. Por me arsimin/edukimin fillojnë të gjitha. Shkollat tonë prodhojnë inteligjencë pasive, duke bërë që të humbim shumë njerëz inteligjentë, pasi nuk inkurajohet kreativiteti, kritika, interpretimi për të sjellë diversitete mendimi dhe ide. Kjo ndodh sepse me këtë […]

Vazhdo të lexosh

Luan Rama në Kuvend: Ku shkon droga e kapur?

Duke përsëritur shqetësimin e shprehur ne raportin e fundit te DASH për rritjen e kultivimit te marijuanës ne Shqiperi, Rama kërkoi një reagim ligjor nga maxhoranca dhe marrje përsipër të detyrimeve prej saj. Kjo është mënyra korrekte, tha ai, të ulim kokën dhe të marrim përsipër detyrimet, pasi ka përgjegjësi të papërmbushura, si nga Ministria […]

Vazhdo të lexosh