Autoriteti Kontrollit të Ushqimit një instrument biznes prishesh apo kujdestar standardesh? A do të reagoje ministri Bledi Çuçi?

Nga Artur Nura Se fundi për arsye objektive lexoj një denoncim te biznesmenit te njohur Nikollaq Neranxi ne lidhje me kripen e Himalajës dhe qe te cilit i është bllokuar një kamion i cili plotesoka te gjitha kriteret ligjore! Sipas Neranxit kjo ka ndodhur sepse ne zyrat e AKU, apo ato përkatëse te shëndetësisë sic […]

Vazhdo të lexosh

Drejtori i AKU-së i shet mbesës 140 mijë euro apartamentin që bleu 39 mijë USD

Agron Hetoja, aktualisht Drejtor i Përgjithshëm i Autoritetit Kombëtar të Ushqimit, ka realizuar një biznes shumë fitimprurës, pasi i shiti mbesës së tij një apartamenti me një çmim rreth 100 mijë euro më shumë se sa e kishte blerë. Në vitin 2018, Agron Hetoja, në atë kohë Administrator i Korporatës Elektro Energjitike Shqiptare (KESH sh.a), […]

Vazhdo të lexosh

AKU gjobit me 26 mln lekë dy subjektë si dhe bllokon dhe heq nga tregu 31.2 ton kripë me nivel të ulët jodi.

Në përmbushje të misionit të saj, për mbrojtjen e shëndetit të konsumatorit, me në fokus parandalimin, Autoriteti Kombëtar i Ushqimit bën me dije se vijon monitorimin/kontrollin e zbatimit të legjislacionit në fuqi nga Operatorët e Biznesit Ushqimor (OBU). Së fundi, nga kontrolli i ushtruar në dy subjekte kryesore tregtuese të kripës në vend (“Eurolab” dhe […]

Vazhdo të lexosh

Pogradec/ Asgjesohen 308 kg mish i rrezikshëm. FOTO

AKU ka evidentuar 4 subjekte, 3 në Pogradec dhe 1 në Korçë, tregtonin mish të prodhuar në mënyrë tëkundraligjshme, pra nga kafshë të paregjistruar e identifikua, të cilat nuk i janë nënshtruar kontrollit të domosdoshëm veterinar para dhe pas therjes(ishin pa vulë dhe certifikatë veterinare) Konkretisht, trupa inspektuese e AKU ka konstatuar: 190 kg mish vici […]

Vazhdo të lexosh

Bllokohet sasi e konsiderueshme mielli në Korçë.

AKU-ja ka bllokuar një ngarkesë prej 25.3 ton miell gruri me origjinë greke. Bllokimi është bërë për shkak se kishte parregullsi në vërtetësinë e dokumentacionit që shoqëronte ngarkesën, konkretisht, raportin e analizës për përqindjen e proteinës. Të dhënat sipas dokumentave shoqëruese nuk korrespondonin me të dhënat në etiketë e kundra etiketë të produktit. Gjatë kontrollit […]

Vazhdo të lexosh

Peleshi: Veteriner në çdo njësi administrative

Ministri i Bujqësisë, Niko Peleshi ka bërë të qartë se reforma e nisur në shërbimin veterinar është shumë e domosdoshme, veçanërisht tani në këtë fazë, pasi ajo do të japë mundësinë e një funksionimi sistemit zinxhirit të sigurisë ushqimore, nga ferma në tavolinat tona. Mbivendosja e veterinerëve të institucioneve të ndryshme, ka sjellë deri tani […]

Vazhdo të lexosh

Zbulohet fabrika ku dyshohej se prodhoheshin ushqime me vaj makine (Foto)

Policia e Shkodrës ka ndaluar tre persona, të cilët kishin ngritur një punishte për të prodhimin e ushqimeve në mënyrë të jashtëligjshme, duke dëmtuar shëndetin e konsumatorëve. Krahas ushqimeve të bllokuara, pranë fabrikës u gjeten edhe fuçi të mëdha me vajra të ndryshëm, të cilët dyshohet se përdoreshin gjatë proceseve të përpunimit. Njoftimi i Policisë […]

Vazhdo të lexosh

Ministri i Bujqësisë Niko Peleshi, reagon pas alarmit mbi sigurinë ushqimore në vend dhe sidomos qumështit

Ministri i Bujqësisë, Niko Peleshi, ka reaguar pas alarmit mbi sigurinë ushqimore në vend. “Duke marë shkas edhe nga raporti i AFI, i kemi kërkuar institucioneve tona, laboratorit të referencës të ISUV dhe AKU që të verifikojnë situatën e qumështit dhe të ndërtojnë mbi këtë bazë planin për garantimin e standarteve dhe sigurisë ushqimore për […]

Vazhdo të lexosh

AKU: ‘Ruajtja e lëndëve të para ushqimore nga firma NERANXI realizon plotësisht sigurinë ushqimore të produktit’

Profesor. Dr Abdyl Sinani, keshilltar prane AKU: “Ruajtja e lëndëve të para ushqimore nga firma NERANXI realizon plotësisht sigurinë ushqimore të produktit”. Disa gazetarë apo individe që nuk e njohin fare teknologjine e ruajtjes së produkteve ushqimore, pa përgjegjësi sajojne lajme te cilat mepas botohen edhe ne media. E bëjnë në preteksin se mbrojnë konsumatorin!!!! […]

Vazhdo të lexosh