Skandali me qumështin pluhur, po e hamë për ‘bio’. Si mashtrohen qytetarët me etiketat

Paketa fiskale e propozuar nga qeveria zbuloi një të vërtetë të madhe në lidhje me industrinë e qumështit në Shqipëri. Kosi apo qumështi që iu serviret qytetarëve si “Bio” në fakt ka përbërje të larta të qumështit pluhur. Përbërja varion në përqindje nga produkti në produkt dhe nga kompania në kompani. E gjithë kjo ndodh […]

Vazhdo të lexosh

CDC për gratë shtatzëna: Vaksinohuni kundër COVID-19

Qendrat amerikane për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve lëshuan një rekomandim urgjent të mërkurën për gratë shtatzëna dhe ato që kanë lindur kohët e fundit për t’u vaksinuar kundër coronavirusit. Gratë që përpiqen ose planifikojnë të mbeten shtatzënë dhe ato që ushqejnë me gji gjithashtu duhet të vaksinohen – por vetëm pak gra shtatzënë janë […]

Vazhdo të lexosh

I vaksinuar dy herë dhe i sëmurë rëndë – Pse ndodh kjo?!

Studiuesit në Universitetin Yale kërkuan përgjigjen pse pacientët të vaksinuar me vaksinës anti-covid mund të sëmurën rëndë pas marrjes së dy dozave. Ekipi studioi rastet e 969 pacientëve nga Sistemi Shëndetësor Jofitimprurës Yale New Haven, 54 prej të cilëve ishin vaksinuar plotësisht gjatë një periudhe 14-javore midis marsit dhe korrikut 2021. Këto janë raste të rralla por po […]

Vazhdo të lexosh

Vera është koha perfekte për të lënë duhanin

Lënia e duhanit mund të jetë një nga gjërat më të vështira që mund të bëni. Konsumi i duhanit bëhet një varësi dhe shumica e njerëzve nuk janë në gjendje të heqin dorë pavarësisht se sa shumë përpiqen. Vera është “çelësi” për t’ju ​​detyruar të lini duhanin, dhe ky artikull do t’ju ​​tregojë saktësisht pse. […]

Vazhdo të lexosh

Besnik Kelmendi: Thirrje Diaspores, Vaksinohuni, para se të filloni sezonin e pushimeve.

Besnik Kelmendi: Thirrje Diaspores, Vaksinohuni, para se të filloni sezonin e pushimeve. Ai këtë thirrje e bëri duke dhënë edhe shembull personal, duke marr vaksinën anti-Covid, përkatësisht dozën e dytë. Ju kujtojmë se, Besnik Kelmendi (CDU) është zyrtar i qeveris të Landit Nordrhein-Westfalen, gjithashtu, anëtar i disa komisioneve të ndryshme në CDU Essen, Gjermani Mesazhi […]

Vazhdo të lexosh

COVID-19: A do të kemi një valë të re?

Një artikull me titull ” Çfarë parashikojnë ekspertët për pandeminë vjeshtën dhe dimrin e ardhshëm ” i referohet mendimit të ekspertëve mbi këtë temë.  Ndërsa Amerika përpiqet të kthehet në normalitet, shkencëtarët po shprehin pikëpamjen se një pandemi ka të ngjarë të ndodhë dimrin e ardhshëm, por nuk pajtohen se sa e mundshme është dhe çfarë mund të shkaktojë. […]

Vazhdo të lexosh