Ja pse nusja qëndron në krahë të djathtë të dhëndrit

Shpesh lind pyetja se pse dhëndri qëndron në krahun e majtë të gruas. Arsyeja e këtij pozicionimi është e çuditshme dhe pse e zbatueshme nga të gjithë. Kjo traditë daton që nga shekulli i 16-të dhe quhet “Martesa nga kapja” apo në thelb rrëmbim. Në ditët e shekulli të 16-të, mashkulli ndonjëherë duhej të kidnaponte […]

Continue Reading

NË PËRKUJTIM TË ATDHETARIT – FERID BUXHAKU

Nga ‎Ibrahim EGRIU Ferid Buxhaku (1939-2005) Në përkujtim të 13-vjetorit te vdekjes dhe 79-vjetorit të lindjes së shokut tonë të fëmijërisë, atdhetarit Ferid Buxhaku. Më 24 maj 2005 pushoi së rrahuri zemra e mësuesit e pedagogut të dalluar, zemra e atdhetarit të dëshmuar gjatë kohës së monizmit e të diktaturës serbo-maqedono-malazezë sllave; zemra e shokut […]

Continue Reading