Nga Sokol Gjoni/Koreografi që valëvitej skenave të kalave. (Kushtuar valltarit, koreografit z. Riza Hoxha ‘Qytetar Nderi’ i bashkisë Pukë)

Sot, rreth të 70-ve, ai nuk njeh moshë, por përkundrazi, e gjen në mes të rinjve dhe të rejave duke u ndezur atyre dëshirën dhe pasionin për vallen, për motivet e bukura popullore dhe të gjuhës artistike me të cilat interpretohet kërcimi. Si gjithnjë, energjik, pasionant në debate dhe diskutime që lidhen me problematikat e […]

Vazhdo të lexosh

Thethi shpallet qendër e mbrojtur historike/Foto

Këshilli Kombëtar i Restaurimeve ka shpallur fshatin Theth- Qendër e Mbrojtur Historike-, duke i dhënë kështu një rol të rëndësishëm si vendin më të përshtatshëm për turizëm ndër Bjeshkët e Veriut të Shqipërisë. Ministria e Kulturës në bashkëpunim me IMK-në ka vendosur që në bazë të kritereve të përmbushura t’i japë Thethit statusin e Qendrave […]

Vazhdo të lexosh