Të paktën 750 akuza për sjellje të pahijshme seksuale janë bërë kundër oficerëve të policisë në Britani.

Bota

Të paktën 750 akuza për sjellje të pahijshme seksuale janë bërë kundër oficerëve të policisë gjatë pesë viteve të fundit në Britani.

Të dhënat e marra nga shërbimi Radar i PA Media, tregojnë se shumica e ankesave ishin ndaj oficerëve meshkuj, shkruajnë mediat e huaja.

Ndërsa koalicioni për Dhunën Kundër Grave tha se pak oficerë janë përballur me pasojat dhe se vetëm 34 raste mund të jenë pushuar nga puna.

Koalicioni Për Dhunën Kundër Grave,  i cili përfshin grupe të tilla si Kriza e Përdhunimit, Refugjati dhe Ndihma e Grave deklaroi se dështimet institucionale duhet të vendosen përpara përgjegjësisë.

 

 

Nga ana tjetër, zëvendësdrejtori Denzi Ugur, theksoi se duhet një rishikim rrënjësor për mënyrën se si policia i përgjigjet dhunës kundër grave.

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?