Hekuri rrihet sa është i nxehtë! Puna e papaguar dhe nevoja për ndryshim

Aktualitet

Nga Nora Malaj

Hekuri rrihet sa është i nxehtë!Puna e papaguar dhe nevoja për ndryshim! Së bashku me Faikun ishim në një takim, në një mjedis fasonerie, në Bathore. Një bisedë me zonjat dhe zonjushat në kohën e pushimit, ishte sa njëmijë takime! Teksa flisnim me zonjat të gjitha dëgjonin tërë sy e vesh programin tonë të LSI. Duke folur per hallet e përditshmerisë, zonjat ndjehen të papërfaqësuara dhe të pamotivuara.

May be an image of 1 person dhe standing

Ato punën nuk e përfundojnë këtu, por e vazhdojnë edhe në shtëpi, atë që quhet punë e papaguar për çdo grua, vajzë e gjyshe në Shqipëri. Biseda rrjedhë natyrshëm, por ajo që e bënë më të bukur është momenti, kur të dy dhe unë dhe Faiku marrim hekurin në dorë për të hekurosur.

May be an image of 1 person, standing dhe E brendshme

E së bashku me Faikun, ne u zotuam që në Parlament do të çojmë Ligjin për Moshën e Tretë dhe Paketën e Pensionit Social, për të gjitha ato gra që pensioni i’u del minimal, që t’ju kompesohet me punën e papaguar që ato kanë berë gjatë gjithë jetës!

May be an image of E brendshme

Se nënat, gratë e vajzat meritojnē të trajtohen me dinjitet dhe jo të dhunohen, përbuzen dhe shfrytëzohen! Dhe 35 ditë na ndajnë nga dita e lirisë!#voto6lsi#lsi#zgjedhje25prill#shqiperiashtepiajuaj

May be an image of E brendshme