Mjekët në Greqi futen ne grevë, kanë një listë me kërkesa për Ministrinë e Shëndetësisë

Rajoni

Federata e Shoqatave të Mjekëve Spitalorë të Greqisë ka njoftuar një grevë 24-orëshe gjatë ditës së sotme me një tubim në orën 10:30 në Ministrinë e Shëndetësisë.

Mjekët kërkojnë rekrutimin masiv të stafit të përhershëm dhe punësimin e përhershëm të të gjithë kontraktorëve.

Po ashtu kërkohet shkëputja e menjëhershme e spitaleve nga vaksinimi i popullatës së përgjithshme.

Shoqata e Mjekëve të Spitalit Athinë-Pire (EINAP) po merr pjesë gjithashtu në grevën 24-orëshe.