Arsimi ka dështuar nga njerëzit dështak!

Aktualitet Shkrime

Nga Hamdi Skeja

Ndarja mes përkrahjes dhe shfaqjeve turpëruese, bëhet vetëm duke ndarë-prerë rrugën mes Arsimit dhe politikes. Pas gati 8 vitëve në pushtet, të një pushteti ndërtuar mbi kalbësirat politike, këtyre kalbësirave as arsimi nuk u ka shpëtuar. Shpesh janë organizuar protesta mbi arsimin, për arsimin dhe për arsimimin, por më pas edhe janë shuar nga marjoneta të qeverisë duke bërë negociata të pista mes arsimtareve dhe pushtetit. -Përfundimi dilte gjithmonë, siç e dimë: -Dështim! -Kryeministri i këtij vendi pas çdo dështimi bën shkarkimin e titullarit të ministrisë së Arsimit. E sigurisht, duke hedhur fajin mbi “viktimën “.

Në të vërtetë faji është i vet Kryeministrit. Sepse çdo kuzhinier kuzhinier di çfarë ka gatuar në një restorant. E natyrisht e di çfarë do hajë klienti. Në 8 vite një Kryeministër që mban peng një shtet, mbi presion dhe duke emëruar njerëz të kriminalizuar në një post kaq të rëndësishëm, është fakti i një dështimi total. Të gjithë jemi në dijeni se qeveria ka dështuar, ose më saktë erdhi e dështuar dhe vetëm një popull si Ne duron një dështak që është Kryeministër, është edhe çdo pozicion ministri, papërjashtim (çdo pozicion ministrie).

Vet Kryeministri-minister arsimi sjell në pozicione si minister Arsimi njerëz të paaftë, njerëz të pallogjikshëm, njerëz të etur për pushtet, (por kurrë të etur për dije) njerëz që duan më shumë partinë sesa pozicionin kanë sjellur mbi të ardhmen e fëmijëve një lëmsh kaq shumë të madh sa një Zot e di kur do e rimarrin. Më tej, duke vështruar zinxhirin e krimit mbi arsimin, Kryeministri-Minister Arsimi bën dhe një “kontratë” mbi tekstet shkollore duke shkruar kaq shumë tekste banale sa një nxënes i klasës së parë (fillore) që është vetëm një fëmijë nis e lexon në Abetare shumë gjera të turpshme si përshembull: “se çfarë bëjnë Prinderit në shtrat, apo sesi bëhen fëmijet” kjo në një mënyrë turpëruese, tallëse dhe duke çuar fëmijët në një “tabelë “ mendimi që në një moshë ai di të loz me lodra kukulla (jo me lodra intimiteti siç bëjnë titullaret e arsimit).

May be an image of 3 people, including Hamdi Skeja

Pasi ka dështuar turpshëm, Ministrja e Arsimit del diku duke luajtur vojeboll, diku futboll, diku del në një mbledhje, diku tjetër në një vend duke hapur dhëmbet. Por, në të vërtetë duhet të ishte një ministre që të hapi sytë për të ardhmen e këtyre fëmijëve që akoma nuk janë larguar nga ky vend. Por, fatkeqësisht nuk ka ndodhur. Ka ndodhur shpesh ta shikojmë që ministrja Kushi-askushi, del e mban fëmijë në krahë nëpër klasa, nëpër shkolla, në rrugët hyrje-dalje të shkollave. Ministrja Kushi, flet për mësimdhënesit e dalluar, por ato kanë 8-vite që nuk u është rritur rroga, ose më saktë është bërë një rritje qesharake vetëm me 7.5 %. Më tej, mësimi bëhet online, por takimet ministrja dhe shteti i kalbur i ben në salla. Kjo e fundit më tmerron akoma më shumë sepse dështimet e tyre plotë paaftesi dhe turpe duan ti shesin si suksese!

Është një njësoj sikur të shesësh mjaltë për m*t! Për këtë arsye unë kam vënë në dijeni mësueset e tim biri, Aldos, duke u’a ndaluar kategorikisht dhe rrepsisht afrimin e çdo individi të veshur me rrobë pushteti. As për Fotografi, as për një përqafim. Sepse, mendoj dhe jam shumë i bindur që përpara qe të bëjnë shfaqjet e turpshme këto shpiftësira që paguajmë me taksat tona, duhet t’ju sigurojnë fëmijëve një arsim dinjitoz që të cilen nuk kanë. Si përfundim, ky popull duhet të mbroj fëmijët e tyre, duke mos i lejuar për ti tallur me takime apo përqafime! Arsimi ka dështuar nga njerëzit dështak!

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?