AKU gjobit me 26 mln lekë dy subjektë si dhe bllokon dhe heq nga tregu 31.2 ton kripë me nivel të ulët jodi.

0

Në përmbushje të misionit të saj, për mbrojtjen e shëndetit të konsumatorit, me në fokus parandalimin, Autoriteti Kombëtar i Ushqimit bën me dije se vijon monitorimin/kontrollin e zbatimit të legjislacionit në fuqi nga Operatorët e Biznesit Ushqimor (OBU).

Së fundi, nga kontrolli i ushtruar në dy subjekte kryesore tregtuese të kripës në vend (“Eurolab” dhe ”N&N”), u konstatua gjendje e produktit “kripë” me nivel jodi nën normën e lejuar. Në këto subjekte, për mospërmbushjen e kërkesave ligjore për tregtimin e kripës ,u mor masa administrative “Bllokim” për sasinë 31.2 ton dhe masa administrative “Gjobë” në vlerën totale prej 2,6 milionë lekë.

‘Siguria ushqimore është prioritet i punës sonë, prandaj mbetemi të vendosur për të mos toleruar asnjë subjekt, i cili në kundërshtim me ligjin tenton të cënojë shëndetin e konsumatorëve. Me ndryshimet në Kodin Penal do të ashpërsohen masat ndëshkuese, duke përfshirë edhe dënimin me burg ndaj kujtdo që tenton të vendos në rrezik shëndetin e konsumatorëve. Siguria Ushqimore është sfida jonë e përbashkët’, thuhet ndër të tjera në njoftimin e AKU-t!

61090454_2159552440793726_8792550219649646592_n.jpg
60589451_2159552427460394_702664883077906432_n.jpg
60860438_2159552567460380_8498878265962790912_o.jpg
60891158_2159552324127071_6318140404176781312_n.jpg
60719248_2159552347460402_2092990842410106880_n.jpg
61047481_2159552317460405_7008138462331142144_n.jpg
61412755_2159552450793725_1832369014253289472_n.jpg
60781252_2159552547460382_3913564626633097216_n.jpg
Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

About The Author