AGJENSIA INTESVTIGATIVE ‘STOP KRIMI” FESTON 5-VJETORIN E KRIJIMIT

Aktualitet

 

-Sipas Drejtorit Ekzekutiv të kësaj agjensie Fatmir Sena: “E vecanta e vitit 2018 për Agjensinë “Stop Krimit” ka qenë ndihma që i kemi dhënë në të gjithë Shqipërinë familjeve në kushte të varfë risë ekstreme si dhe atyre të prekura nga fenimeni i traikimit në ushqime, veshmbathje dhe riparime shtëpish.”

Para pak ditësh është përkujtuar 5-vjetori i themelimit të Agjensisë Investigative “Stop Krimi” nga drejtuesit dhe anë tarë t e kësaj agjensie në “Tirana Hotel International”.

Ishin të pranishëm gjithashtu personalitete të njohura të fushës së rendit dhe të sigurisë vendas dhe te huaj partnere te agjensisë “Stop krimit”.

Raportin për veprimtarinë 5-vjecare të Agjensinë Investiguese “Stop krimi” e mbajti Drejtori Ekzekutiv i saj, Fatmir Sena, i cili ndë rmjet të tjerave u shpreh:

“Falenderojmë të gjitha anëtarët e saj për bashkë punimin e tyre të frytshëm brenda dhe jashtë vendit . Agjenda jonë investigative është informuese dhe sensibilizuese kundër krimit, akteve terroriste, drogës, korrupsionit si dhe trafikimit të femrave dhe të fëmijëve. Në këtë kuadër ne kemi sensibilizuar opinionin publik duke shpërndarë fletëpalosje ai dhe kemi bërë një punë të mirë për parandalimin e fenomeneve që përmenda më lart jo vetëm me anëtarët tanë në Shqiperi por edhe jashtë . Agjensija Invistigative, informuese dhe sensibilizuese “Stop krumi”, terrori, droga, korupsioni, trafikimi i femrave dhe fëmijëve është e llojit informues dhe sensibilizues për të prandaluar cdo gjë të paligjshme. Ajo shtrihet me antarë si brenda dhe dhe jashtë në Europë, nga edhe ku është vlerësuar si e suksesshme në punën e saj. Duke u ndalurt në këtë pikë, neve jemi vlerësuar nga partnerët tanë në Europë për punën tonë cilë sore në favor të drejtësisë dhe të shtetit shqiptar.”

Ndë rsa duke u ndalur në karakteristikë n e vecantë të angazhimit të agjensisë që drejton pë r vitin në mbyllje 2018, Sena në nvizoi: “Gjatë kë tij viti agjensia jonë ka ndihmuar me ushqime , veshë mbatgje si dhe me rregullime shtë pish shumë familje në nevojë dhe të prekura nga fenomeni I trafikimit me një shtrirje gjeografike në të gjithë vendin. Kjo fushatë nisi fuqishë m në fillim të vitit 2018 si pasojë e pë rmbytjeve që ndodhë n në disa zona të vendit dhe u shtri gradualisht në të gjithë territorin në zonat dhe familjet më të varfra. Në kuadë r të aktivitetit tonë të hershë m kemi bashkë punuar me Kasalla Group me drejtor z. Genti Kasalla si dhe me Drejtorin e Misionit Diplomatik dhe me partner të huaj që i kemi present.”

Kanë diskutuar dhe përdhëndetur me kë të rast edhe drejtues të tjerë të kësaj agjensie si Desantila Domi, Shefe Koordinimi e kësaj agjensie me Francë n, Safete Skartados, Drejtore Ekzekutive e Agjensisë pë r Greqinë , Shkëlzen Kreci, drejtor pë r Kretë n si dhe drejtues, aktivistë dhe të ftuar të tjerë si Marjeta Karaj, Drejtore e Qendrë s së Policëve të rëne në krye te detyrës, Bashkim Abazi, Veli Myftari, Sulejman Abazi, Koco Kokëdhima etj.

Në fund organizatorët bënë shpërndarjen e certifikatave të mirënjohjes për aktivistë dhe kontributorë të kësaj agjensie ndër vite.

ARBEN LAGRETA

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?