Dënimi i grupit të katërt të revoltës së Spaçit

Aktualitet

Nga Kastriot Dervishi

Pas hetimeve të zhvilluara në Tiranë, në Rrëshen u dënua grupi i katërt i revoltës. Midis të tjerash në aktakuzë thuhet:

“Veprimet e hapëta armiqësore të të gjithë të pandehurve, bënë të mundur që të ngrenë në revoltë një pjesë të madhe të të dënuarve në revoltë, të cilët u bashkuan me ta dhe në të njëjtën kohë, si rezultat i organizimit të mëparshëm të kësaj veprimtarie, hedhja e parullave armiqësore u zgjerua më tej, kaloi edhe në thirrje të tjera armiqësore”.

Me vendimin nr.38, datë 21.7.1973 Gjykata Popullore e Rrethit të Mirditës nën drejtimin e Filip Lakos me ndihmësgjyqtarë Pjetër Nikollin dhe Nikoll Gjonin me praninë e prokurorit Zef Deda dha vendimin e saj, të shoqëruar me konfiskime pasurie e heqje të së drejtës. Dënimet ishin:

Me 25 vjet: Fadil Dushku, Demir Pojani, Gëzim Medolli

Me 20 vjet: Çaush Çoku

Me 21 vjet: Spiro Nasho

Me 16 vjet: Sulo Veshi

Me 15 vjet: Petro Popaj

Me 14 vjet: Muharrem Dyli, Muharrem Isufi, Stefan Kola

Me 12 vjet: Vladimir Prifti

Një i pandehur u deklarua i pafajshëm

U la në fuqi me vendimin nr.1473, datë 11.10.1973 të Këshilli Gjyqësor të Kolegjit Penal të Gjykatës së Lartë.

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?