Kina është shteti i parë që ka hapur gjykatën në internet

Teknologji

Kina është shteti i parë që ka hapur gjykatën në internet dhe tashmë është realitet. Njerëzit mund t’i drejtohen gjykatës në internet për çdo mosmarrëveshje në çështjet tregtare në internet, të drejtave të autorit dhe të cilësisë së produkteve dhe mallrave që shiten në internet.

Nëpërmjet kësaj gjykate personat mund të regjistrojnë paditë e tyre drejtpërdrejtë në internet.

Gjykata studion më pas çështjen dhe pastaj organizon një audiencë me video-konferencë në internet mes gjyqtarit, paditësit dhe të akuzuarit.

Gjenial ky rakordim mes internetit dhe drejtësisë, pritet zgjerimi masiv në vendet e tjera i kësaj ideje.

Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?