Shalqini, ‘mbreti’ i sezonit me vlera të larta ushqyese që përmban, vitamina, fibra dhe minerale

Ditët e ngrohta dhe temperaturat e larta kanë ardhur tashmë. Në këto ditë më shumë se kurrë trupi ynë ka nevojë për freski, energji dhe ushqim të shëndetshëm.

Për këtë ju vjen në ndihmë shalqiri. Ky frutë cilësohet si “mbreti” i sezonit kjo edhe falë vlerave të larta ushqyese që përmban, vitaminave, fibrave dhe mineraleve.

Ndaj dhe me konsumimin e shalqirit ne njëkohësisht e kthejnë në aleatin tonë kryesor kundër një sërë problemesh shëndetësore, duke nisur me parandalimin e problemeve me veshkat, kundër tensionit të lartë të gjakut, parandalimit të kancerit, diabetit, sëmundjeve të zemrës, goditjes nga nxehtësia, degjenerimit makular dhe impotencës.

Sa i përket qasjes në përfitimet e përgjithshme mjekësore me konsumimin e shalqirit, varen shumë nga shumëllojshmëria e shalqirit dhe pjekuria e tij. Betakaroteni dhe likopeni janë zakonisht në sasi më të mëdha nëse shalqiri është plotësisht i pjekur.

Po kështu ju këshillohet të mos ngurroni të hani pak nga lëkura e tij; pasi ka mjaft lëndë ushqyese, sidomos lëndë të parë dhe fibra.

Vlerat ushqyese

Sëmundjet e veshkave

Parandalojnë goditjet nga nxehtësia

Tensioni i lartë i gjakut

Parandalon kancerin

Kundër diabetit

Kujdeset për zemrën

Dëmtimi makular

Impotencë

Përfitime të tjera.

 

0 0 vote
Article Rating
Total 0 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments