Personat që nuk duhet ta konsumojnë hudhrën.

Shendet

Hudhra është një përforcuese e madhe e sistemit imunitar. Sipas studimeve marrja e suplementeve ditorë të hudhrës mund të ulë me 63 % rrezikun për ftohje dhe për t’u prekur nga gripi.

Hudhra mund të trajtojë edhe infeksionet e stafilokokut infections dhe të bëni vaj hudhre në shtëpi mund t’iu ndihmojë të trajtoni infeksionet e veshit.

Por, konsumimi i hudhrës së papërpunuar mund të shkaktojë aromë të keqe të gojës, djegie të stomakut, gazra, të vjella dhe shije të athët në gojë, kështu që mbase është më mirë të përdorni suplemente të hudhrës.

Hudhra është një koagulant natyral, që mund ta bëjë gjakun të rrjedhë më shpejt dhe trajton problemet e qarkullimit. Në këtë mënyrë pakëson rrezikun për mpiksje të gjakut, atakeve në zemër, goditjeve, etj.

Megjithatë, nëse e përzieni me antikoagulantë të tjerë mund të shkaktojë gjakrrjedhje të panevojshme. Për këtë arsye hudhra nuk duhet të përzihet me ilaçet.

Njerëzit me probleme të mëlçisë duhet të evitojnë gjithashtu konsumimin e hudhrës. Ajo mund të ulë aftësinë e mëlçisë për të shpërbërë ilaçet ose pakëson eficencën e tyre. Të hani shumë hudhra mund të sjellë probleme të mëdha për njerëzit me stomak të ndjeshëm, ose për njerëzit që marrin ilaçe për stomakun.

Gratë shtatzëna mund të hanë hudhra në sasi të kufizuar, edhe pse mjekët thonë që është mirë të mos konsumojnë. Nëse keni presion të ulët të gjakut ose presioni i gjakut ju ulet menjëherë, atëherë duhet sërish të tregoni kujdes me konsuminin e hudhrës.